Τετάρτη 30 Αυγούστου 2017

Βόρεια Κορέα: Ετοιμαζόμαστε για πραγματικό πόλεμο! Απειλεί ξανά το Γκουάμ ο Κιμ Γιονγκ Ουν


Χαμόγελα και πανηγυρισμοί. Αυτό ήταν το κλίμα στην περιοχή απ’ όπου έγινε η εκτόξευση του βαλλιστικού πυραύλου της Βόρειας Κορέας, τα ξημερώματα της Τρίτης (29.08.2017).Αυτή είναι η εικόνα που στέλνει προς τα έξω η Πιονγκγιάνγκ, δίνοντας μέσα από το επίσημο πρακτορείο της, στη δημοσιότητα τις εικόνες του Μεγάλου Ηγέτη της να παρακολουθεί την εκτόξευση. 
Ήταν ακόμη ένα μήνυμα προς τη Δύση, μαζί με την ανακοίνωση (πρώτη αντίδραση στον παγκόσμιο σάλο που προκάλεσε) πως προετοιμάζεται για πόλεμο και εξακολουθεί να απειλεί το νησί Γκουάμ, αμερικανικό έδαφος στον Ειρηνικό, όπου οι ΗΠΑ διατηρούν στρατιωτική βάση.
Η νέα εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου, υπό το βλέμμα του Κιμ Γιονγκ Ουν και αυτή φυσικά, έγινε ως απάντηση από τη Βόρεια Κορέα στις κοινές στρατιωτικές ασκήσεις Νότιας Κορέας – ΗΠΑ, αναφέρει το επίσημο πρακτορείο της χώρας, KCNA. 
Και φυσικά, φιλοξενεί και δηλώσεις του Κιμ Γιονγκ Ουν, ο οποίος και πάλι απειλεί. «Η πρόσφατη δοκιμαστική εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου, όπως και σε αληθινό πόλεμο, αποτελεί το πρώτο βήμα της στρατιωτικής επιχείρησης του Λαϊκού Στρατού της Κορέας στον Ειρηνικό και ένα βαρυσήμαντο πρελούδιο στην αναχαίτηση του Γκουάμ», δήλωσε ο Βορειοκορεάτης ηγέτης. 
Η Βόρεια Κορέα είχε απειλήσει να εκτοξεύσει τέσσερις πυραύλους Hwasong-12 στη θάλασσα στα ανοιχτά του Γκουάμ στις αρχές του Αυγούστου, αφότου ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι η Πιονγκγιάνγκ θα αντιμετωπίσει «φωτιά και οργή» εάν απειλήσει τις ΗΠΑ.
Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου