Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2017

Πάνω από 50 νεκροί και 400 τραυματίες στο Λας Βέγκας....



ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 16:16

Περισσότεροι από 50 νεκροί και τουλάχιστον 400 τραυματίες είναι ο απολογισμός της ένοπλης επίθεσης κατά τη διάρκεια συναυλίας στην "καρδιά" του Λας Βέγκας, δίπλα στο Mandalay Bay Casino and Resort, σύμφωνα με τον σερίφη του Λας Βεγκας, Joseph Lombardo.
Ο 64χρονος δράστης, Stephen Paddock, κάτοικος της περιοχής, φέρεται να άνοιξε πυρ με αυτόματο όπλο από τον 32ο όροφο του ξενοδοχείου που διέμενε, στην πιο αιματηρή ένοπλη επίθεση στην ιστορία των ΗΠΑ.Ο Paddock αυτοκτόνησε προτού φθάσει η αστυνομία και τα κίνητρά του παραμένουν αδιευκρίνιστα. Σύμφωνα με τον σερίφη, είχε τουλάχιστον 10 όπλα μαζί του.
 
Λας Βέγκας

"Δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι η επίθεση σχετίζεται με την τρομοκρατία, ωστόσο δεν γνωρίζουμε ακόμα τα κίνητρα πίσω από αυτήν", δήλωσε ο Lombardo.
Marilou Danley

Επιπλέον έγινε γνωστό ότι οι αρχές εντόπισαν μία γυναίκα που, σύμφωνα με πληροφορίες, ταξίδευε με τον ύποπτο πριν από την επίθεση αλλά αποφάνθηκαν ότι δεν σχετίζεται με την επίθεση.
Αμερικανικά ΜΜΕ έδωσαν νωρίτερα στη δημοσιότητα το όνομά της. Επρόκειτο για την Marilou Danley και ζητούσαν αν κάποιος την έχει δει να ενημερώσει την αστυνομία.
 
las vegas

Η αστυνομία ανακοίνωσε νωρίτερα ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις για την ύπαρξη άλλων ενόπλων στην περιοχή.Το σημείο παραμένει αποκλεισμένο και οι πολίτες έχουν ενημερωθεί να αποφεύγουν την περιοχή στην οποία πραγματοποιούνται ακόμα έρευνες.

Σοκαριστικές είναι οι εικόνες από το σημείο της επίθεσης, ενώ βίντεο με την στιγμή των πυροβολισμών αναρτήθηκε από χρήστες στα κοινωνικά δίκτυα.
 Αξίζει να σημειωθεί ότι νωρίτερα η αστυνομία ανέφερε ότι ερευνούσε παράλληλα πληροφορίες για ένοπλες επιθέσεις και σε άλλα σημεία της κεντρικής λεωφόρου του Λας Βέγκας.
las vegas


Επιπλέον όπως έγινε γνωστό μετά την επίθεση οι αρχές αποφάσισαν την διακοπή των πτήσεων από και προς το διεθνές αεροδρόμιο ΜακΚάραν. Λίγο αργότερα η αστυνομία ήρε τον περιορισμό και αυτή την ώρα η κίνηση στο αεροδρόμιο πραγματοποιείται κανονικά αλλά με αρκετές καθυστερήσεις στις πτήσεις.


Ενημερώθηκε για την τραγωδία ο Trump

Για την τραγωδία στο Λας Βέγκας ενημερώθηκε ο Αμερικανός Πρόεδρος, Donald Trump σύμφωνα με εκπρόσωπο του Λευκού Οίκου.

"Παρακολουθούμε στενά την κατάσταση και παρέχουμε την στήριξή μας στους τοπικούς αξιωματούχους", ανέφερε. "Όσοι επλήγησαν από την τραγωδία αυτή έχουν τις σκέψεις και τις προσευχές μας", πρόσθεσε.

"Τα ειλικρινή συλλυπητήριά μου και οι σκέψεις μου στα θύματα και στις οικογένειες του τρομερού επεισοδίου με τους πυροβολισμούς στο Λας Βέγκας", αναφέρει ο Τραμπ σε ανάρτησή του στο Twitter.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου