Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2017

Ελεύθεροι επαγγελματίες θεωρούνται πλέον οι ζητιάνοι και οι άστεγοι. Θα δηλώνουν έσοδα και θα φορολογούνται



Διαβάζουμε την ανάρτηση της ανταποκρίτριας:
του Κίμωνα Χαραλάμπους
Μια είδηση που δημοσιεύτηκε στην γαλλική εφημερίδα Le Monde κέντρισε το ενδιαφέρον της ανταποκρίτριας στο Παρίσι, Μαρίας Δεναξάς, καθώς αντικατοπτρίζει την σοβιετικού τύπου πολιτική που εφαρμόζεται στην Ευρώπη!Η ανταποκρίτρια ανέδειξε την είδηση στα social media.Βάσει, λοιπόν, του δημοσιεύματος της Le Monde, στην Γερμανία ένας άνεργος που ζητιανεύει για να κερδίσει τα της επιβίωσης θεωρείται…ελεύθερος επαγγελματίας!Μάλιστα θα πρέπει να κόβει αποδείξεις και να δηλώνει το ποσό της επαιτείας.
Το Κράτος φορολογεί ακόμα και την ζητιανιά, καθώς δεν επιτρέπει σε κανέναν να βγάζει περισσότερα από το ελάχιστο εγγυημένο επίδομα που του παρέχει.
Οι φτωχοί που προκαλούνται τόσο από την αύξηση φορολογίας, όσο και από την εισαγωγή φτώχειας μέσω του μεταναστευτικού, θα εξαρτώνται ΠΛΗΡΩΣ από την όποια εξουσία, προκειμένου να ελέγχονται. Οτιδήποτε εκτός κρατικής βοήθειας θα φορολογείται. Οι δωρεές ακόμα και η ζητιανιά.Λέτε η καγκελάριος Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, να δώσει τέτοιου είδους συμβουλές και τον Αλέξη Τσίπρα, τώρα που κατέχουν το ίδιο βραβείο «σθένους».
«Ένας μακροχρόνια άνεργος στο Ντόρτμουντ, που ζητιάνευε στην είσοδο σούπερ μάρκετ για να ζήσει εκείνος και η σύζυγος του, είδε το πενιχρό επίδομα αλληλεγγύης να του μειώνεται κατά 300ευρώ, επειδή οι αρχές τον εντόπισαν να ζητιανεύει χωρίς να κόβει αποδείξεις.
Μάλιστα θεωρούν ότι φοροδιαφεύγει γιατί δεν δηλώνει τα χρήματα που του αφήνουν οι περαστικοί στην εφορία.Τέλος, τον προειδοποίησαν πως αν δεν συμμορφωθεί θα του κόψουν εξ ολοκλήρου το επίδομα αλληλεγγύης γιατί η επαιτεία για τους Γερμανούς θεωρείται ελεύθερο επάγγελμα!Οι αρχές υπολόγισαν ότι κερδίζει 10 ευρω τη μέρα επί 30 μέρες το μήνα= -300 ευρώ!» αναφέρει στην ανάρτησή της η Μ.Δεναξά, κάνοντας απόδοση του δημοσιεύματος της εφημερίδας και σχολιάζοντας στο τέλος: «Η διαστροφή σε όλο της το (γερμανικό) μεγαλείο!».

el.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου